Kdo hledá, najde! Poradíme, jak vybrat ideální stůl a židle

Každý už jsme to někdy řešil, stěhování. Činnost, která nikoho příliš netěší, ale za veškerou tou námahou s ní spojenou, stojí krásné nové bydlení a často taky nový nábytek. A to je někdy problém. Pojďme si tedy povědět, jak se takový stůl a židli vybrat.

Někdo s sebou do nového domova bere starý nábytek, staré skříně, židle a stoly, jiní vše staré vyhazují a připomínky minulosti nechávají za sebou.
Je celkem jedno, který přístup preferujete. Důležité je uvědomit si, že výběr správného jídelního stolu a židlí může výrazně změnit ráz celého interiéru. Váš nový domov pravděpodobně nebude naprosto stejný, jako ten předešlý, takže je téměř jisté, že bývalé vybavení se nebude do nového bydlení hodit. Stůl by měl korespondovat s celým interiérem, stejně tak židle. Je důležité vybírat nejen prakticky, ale také esteticky. Každý byt má vlastní atmosféru, takže je potřeba, vybrat mu nábytek na míru.

Dvakrát měř, jednou řež

Není nic horšího, než že si domů přinesete nový stůl a pak zjistíte, že kromě stolu se již nic jiného do místnosti nevejde. Proto pro vás máme technické údaje, které na první pohled nevypadají moc zábavně, ale můžete díky nim zjistit, jestli máte pro nábytek dostačující prostor. Pokud si totiž prostor nezměříte, může se stát, že budete velice „zábavně“ stůl vracet. Židle by neměly působit problémy, se stoly je to obtížnější. Nabízíme vám rozkládací a pevné stoly různých rozměrů a možností rozkladu. Vždy si pečlivě překontrolujte, jestli se stůl vejde do místnosti i po rozložení.

 asolo

Tímto způsobem značíme veškeré potřebné rozměry stolů

 

Stůl si vždy vybírejte s ohledem na to, kolik se vás u stolu schází, pokud jste nejčastěji ve 2 a občas přijde menší návštěva, mohl by se hodit rozkládací stůl, který v případě potřeby vytvoří další místa navíc. Čtvercové stoly jsou skladné a bohatě stačí pro malé dvoučlenné domácnosti. Pokud vás bude víc, je lepší sáhnout po nějakém větším obdelníkovém stole, který poskytne dostatek místa pro několik strávníků. Kulaté stoly jsou sice krásné a vytvářejí rodinnou atmosféru, ale zabírají poměrně dost místa. Pokud si tedy kulatý stůl vyberete, zkontrolujte, jak jste na tom s prostorem.

A na co si sedneme?

Pochopitelně na židli a hned vám poradíme jakou. Při výběru židle si musíte rozmyslet, na čem se vám vlastně nejlépe sedí, někdo sedí rád na čalouněném sedáku, někomu nevadí masivní sedák, zkrátka každému vyhovuje něco jiného. U židlí s masivním sedákem máte na výběr z několika odstínů židle, pokud ale vybíráte z židlí s čalouněním, čeká na vás větší vybírání, kromě odstínů si musíte vybrat také látku, kterých máte na výběr opravdu mnoho. Čalouněná židle je tak mnohem otevřenější k individuálním úpravám. Rozhodně dbejte také na označení židle, některé židle jsou vhodné pro zátěžový provoz, některé ne, vše zjistíte na našich informačních tabulkách.

 

Bit-tech

Takto značíme židle

 Dřevo nebo plast? Je to na vás.

Pokud si vybíráte materiál židle, měli byste řešit hlavně to, jestli se materiál hodí ke zbytku vašeho interiéru a celkové atmosféře vašeho bydlení. Plastové židle se hodí spíše do modernějších domácností, ale samozřejmě i dřevěná židle může být moderní a elegantní. Například celočalouněná židle Nancy neudělá ostudu ani v reprezentačních či konferenčních místnostech. Dřevěné židle zase vytváří příjemnou domácí atmosféru a dřevo jako přírodní materiál zkrátka působí dobře a vrací nás zpátky ke kořenům našich předků. Výběr je tak hlavně na vás. Vyberte si tak, abyste se doma cítili dobře a aby se vám dobře sedělo, vždyť židle je přeci jenom hlavně o sezení.

Nebojte se kombinovat. V některých případech může plastová židle oživit a podtrhnout i starší interiér s dřevěným nábytkem. Představivost zkrátka nezná meze, zkoušejte a vybírejte, třeba z naší nabídky.

Pokud hledáte speciálně jídelní židli, měli byste popřemýšlet o dřevěných židlích, na kterých není v případě nějaké jídelní „katastrofy“ nic vidět. Ale pokud byste chtěli jíst na celočalouněné židli, klidně jezte a nemusíte se bát ani skvrn a mastnoty. Některé látky jsou vyrobené za pomocí technologie AquaClean, takže se jednoduše a rychle vyčistí, stačí vzít hadřík s vodou a špína je pryč. Doporučujeme „nezašpinitelnou“ židli Allure.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz